Translate

diumenge, 18 de desembre de 2016

VISITA DEL DENTISTA

Bones tardes, 

Avui hem rebut la visita d'un dentista i una higienista dental per explicar-nos què són les dents, quines parts tenen i quins problemes poden arribar a tenir degut a no rentar-nos bé les dents cada vegada que mengem. Hem vist un video molt representatiu sobre les càries i hem pogut manipular maquetes bucals. 
Recordau que duim tota la setmana fent un experiment amb ous bollits: un amb llepolies, l'altre amb vinagre i el tercer amb coca cola? Donc aquí teniu el resultat! 

OU AMB VINAGRE: En submergir l'ou en vinagre, hem alterat la seva composició química. La closca està composta per carbonat càlcic. El vinagre és un àcid que dissol el carbonat càlcic de la closca i allibera diòxid de carboni (les bombolles). Un cop dissolta la closca, la membrana semipermeable que envolta la clara de l'ou reacciona amb el vinagre i adquireix una cosistencia més gomosa, alhora que permet que una part del vinagre passi al seu interior. Al final sembla que ha desaparegut la closca de l'ou. 

Per a informació més detallada: http://borissalazarmancia.blogspot.com.es/

OU AMB COCA COLA: La Coca Cola conté citrat de cafeïna, àcid cítric i àcid fosfòric. Aquesta barreja, en estar en contacte continu amb el calci (del que estan fet els nostres ossos i l'esmalt de les nostres dents) i amb el fòsfor, el dilueixen. Per il·lustrar-en un exemple es submergeix un ou cuit amb closca en un got amb Coca Cola. En passar el temps l'ou perd tota la closca. Després filtrar el refresc la closca de l'ou està completament diluïda.

Per a més informació: http://lavozdelmuro.net/lo-que-ocurre-cuando-metes-un-huevo-en-coca-cola-te-hara-pensar-en-tus-dientes-y-huesos/

OU AMB LLEPOLIES: al igual que en els casos anteriors, es perd la closca de l'ou degut a que els sucres de les llepolies fan que es crei un àcid que altera la composició química de la closca i aquesta desapareix. Al final de la sessió ens han regalat un raspall de dents i seda dental. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada