Translate

dimecres, 23 de novembre de 2016

CERCLE DE RESOLUCIÓ DE CONFLICTES

Bon dia families, 
Avui no hem tingut Religió i hem aprofitat que estavem tots junts per fer una sessió de Valors en grup. El que hem fet ha estat fer un cercle per tal de estar tots més junts i poder veure'ns les cares. Hem estat reflexionant sobre el següent: fa sis anys que la majoria anem junts a classe i encara ens queden mínim 4 anys de compartir experiències a aquesta escola. Tots som diferents, tenim els nostres gustos, se'ns donen millor unes coses que d'altres, algunes assignatures ens costen més i a d'altres destaquem molt positivament, però no per això ens hem de riure ni criticar als que els costa més alguna cosa. Entre tots hem pensat que el millor és que ens ajudem, que si veiem que algun company té problemes per fer una suma emprant càlcul mental, l'hem d'ajudar donant-li els nostres "trucos" o si a un li costa parlar en català, l'hem d'ajudar per que millori, per exemple. Tots hem de ser un grup cohesionat, una pinya i ajudar-nos uns als altres per aconseguir els nostres propòsits i objectius. 

Arrel d'aquest tema, hem parlat de l'autoestima, de com ens afecta que els companys ens critiquin per algún aspecte físic o acadèmic. No ens agrada que ens facin burla, que ens insultin, ens peguin o ens deixin de banda a l'hora de fer grups de feina. Abans de dir una cosa negativa a un company hem de pensar si ens agradaria que ens ho facin a nosaltres i, si hem de fer una crítica constructiva per que millorin en algo que no fan bé, hem de pensar bé abans com dir-li per no fer-li mal. D'aquí han sortit diferents conflictes que han tingut els companys entre ells darrerament i entre tots els hem intentat resoldre i començar desde zero sense rencors. Esperem que hagi funcionat :D

Finalment, ens hem agafat de les mans i cadascun ha anat dient una cosa bona que sap fer i amb la que pot ajudar a la resta de companys per que vegem que tots podem aprendre de tots i que si ens ajudem uns als altres, la convivència i l'aprenentatge pot ser millor i més significatiu. 
Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada